Премиерът Бойко Борисов не се сдържа и похвали екипа, разкрил жестокото

...
Премиерът Бойко Борисов не се сдържа и похвали екипа, разкрил жестокото
Коментари Харесай

Борисов похвали пред ЕК криминалистите, разкрили двойното убийство от Негован

Премиерът Бойко Борисов не се сдържа и похвали екипа, разкрил жестокото двойно ликвидиране край Негован, заяви DarikNews. Направи го в наличието на новоизбрания ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, която е на посещаване в България.

" Да поздравя сътрудниците от полицията, криминалистите, извънредно добре работят, търпеливо. За първи път имаме случай да не знаем кои са жертвите, а да стигнем до убийците ", сподели Борисов.

Той предизвести медиите, че въпроси към шефката на Европейска комисия във връзка ресора на нашия еврокомисар няма да има, с цел да не я слагаме в неуместната обстановка " да изяснява за нещо, което още не е контрактувано ". " Сега ще продължим да бъдем общителни към нея, до момента в който още си подреди екипа ", вметна Борисов.

Междувременно стана ясно, че Софийската градска прокуратура повдига обвиняване на Георги Нанков и Пламен Шляпашки за осъществено от тях предумишлено ликвидиране с користна цел на треньора по битка Йордан Атанасов и жена му Марияна. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Двамата упрекнати бяха арестувани през вчерашния ден.

Мотивът им за убийството на жертвите, чиито тела бяха открити разчленени край Негован, е бил да се снабдят с парични средства и бижута, благосъстоятелност на жертвите. Те се пробвали да укрият телата на убитите, които бяха открити инцидентно на 18 август край Негован.

От прокуратурата показват, че към разследването има огромен размер доказателства, които следва да бъдат оценени.

За закононарушението двамата упрекнати могат да бъдат наказани на затвор от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Към момента те са арестувани за 72 часа и следва внасяне на искане в съда да им бъде натрапен непрекъснат арест.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР